Vakker historie fra stor kineser

Hans Rustad

Den kjente kinesiske regissøren Chen Kaige er i Oslo i anledningen premieren på sin siste film, «Sammen med deg». I intervju med VG forteller han en nydelig historie, som fortjener å gjengis:

-Som ung gutt opplevde jeg noe verdifullt: En venn av meg hadde noen få klassiske plater. Vi lyttet i hemmelighet i lukkede rom. Det var selvfølgelig strengt forbudt, og vi ble da også etterhvert avslørt, – og måtte se på at platene ble knust. Men stundene med Dvoraks «Fra den nye verden» endret meg grunnleggende; det fantes en vakker, givende og verdifull virkelighet bortenfor alt hatet. Og når platene var knust kunne denne virkeligheten gjenskapes i hjertene våre. viktig er kunsten; dette er en scene jeg før eller senere skal gjenskape i en fremtidig film, sier Chen Kaige (51).
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.