Upassende rapport om antisemittisme lagt vekk

Hans Rustad

EUs overvåkningsorgan for rasisme og fremmedfrykt vil ikke offentliggjøre en rapport om antisemittisme i Europa fordi konklusjonen var feil. Rapporten fant at muslimske og palestinske grupper sto bak mye av hetsen og hendelsene.

Financial Times har fått tak i en kopi av den 112-sider lange rapporten som European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (EUMC) fant var for kontroversiell til å utgi.

«There is a trend towards Muslim anti-semitism, while on the left there is mobilisation against Israel that is not always free of prejudice,» said one person familiar with the report.

Some EUMC board members had also attacked part of the analysis ascribing anti-semitic motives to leftwing and anti-globalisation groups, this person said. «The decision not to publish was a political decision.»
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.