Tyrkere legger skylda på USA

Hans Rustad

Ifølge NYTimes er det tyrkere som anklager USA for å ha dratt Tyrkia inn i krigen mot terroristene. Det er ikke bra.

But as the city began burying their dead, anger over the violence focused on the United States as much as it did on the terrorists responsible.

«The U.S. paved the way for these attacks,» said Zehra Toprakceker, 24, weeping at the home of a friend who was killed at the British Consulate, one of bombers’ targets. Like many people in this dazed city, hit by four huge bombs in five days, she blames the United States for pulling her country into its war. «The U.S. is the one that started it all,» she said.

The attacks have realized many Turks’ fears that their country would be drawn into the escalating war between radical Islamic terror groups and the United States, particularly after the American-led invasion of Iraq, which is widely unpopular here.

Turkey Arrests Suspects in 2 Bomb Attacks in Istanbul
By CRAIG S. SMITH
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.