Ny sterk episode i serien

Hans Rustad

Ny sterk episode i serien franske forviklinger (understatement): Franske tjenestemenn i Syria hjalp i hemmelighet irakere med nye pass slik at de kunne flykte videre til Europa. Det er amerikanske etterretningskilder som opplyser dette til The Washington Times, som regnes for å ha gode kontakter i de sirklene. Det er ikke kjent hvem eller hvor mange av Saddams menn som slik fikk adgang til EU med fransk hjelp. Opplysningene er framkommet ved bruk av «sensitive» metoder. Både Pentagon og State Dept. er i harnisk fordi Frankrike på denne måten har hindret jakten på nære medarbeidere av Saddam Hussein. En Bush-medarbeider har følgende kommentar: -Dette er Raoul Wallenberg i revers (Wallenberg hjalp som kjent jøder å unnslippe nazistene under andre verdenskrig). En fransk talskvinne avviser historien som ondsinnede rykter. Amerikanerne er frustrert over at så få av de 55 ettersøkte irakerne er tatt, 19 stykker, og bare en blant de ti øverste på listen.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.