Nicholas Kristof i NYTimes skrev

Hans Rustad

Nicholas Kristof i NYTimes skrev nylig at George W. Bush for tiden leser en populær historiebok kalt The Congquerors av en Micahel Beschloss. Tydeligvis en bok som vurderes høyt. Flere skriver til Kristof og sier det må være feil, for Bush er intellektuelt ikke i stand til å lese en slik krevende bok. Kristof sier det er feilen mange liberalere har gjort: de undervurderer Bush. Med tanke på all Bush-hetsen som norske medier er fylt av, kan følgende sitat være på sin plass:

I covered Bush in the 2000 election, and – as I wrote in a column last summer – I’m convinced that in some respects he’s a very smart guy. He’s not at all intellectual, and he’s less interested in the world of ideas than almost anybody I’ve ever met. But he has a great memory for faces, incredible social charm, and first-rate political skills. He’s not much of a book-reader, true, but under Laura’s influence (she’s a real book lover) he does wade through books at times.

The liberal contempt for Bush bothers me not only for its incivility but also because I think it’s factually wrong and is counter-productive.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.