I siste Samtiden er det

Hans Rustad

I siste Samtiden er det en replikkveksling mellom Arild Linneberg og Aage Borchgrevink, etter at sistnevnte i forrige utgave kritiserte Linnebergs bok «Tretten triste essays» (Borchgrevinks første innlegg er ikke tilgjengelig på nettet, men det er replikkvekslingen). I Linnebergs tekster om Balkan er det mye jeg må lese to ganger for å tro mine egne øyne. Her stopper jeg opp når han kommer til Srebrenica: «[I]kke på noe punkt lyttet vestlige ledere til serbernes stemme i konflikten (…). Det fikk fatale følger». Dette kan ikke misforstås: Serberne ble ikke lyttet til, altså var de nødt til å begå den verste krigsforbrytelsen i Europa siden holocaust. Premisset om at serberne ikke ble lyttet til vil for svært mange være å snu virkeligheten på hodet, konklusjonen som følger av premisset står for seg selv.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.