Zawahiri er cocky og i live

Hans Rustad

In a new video aired Mon­day, Al-Qaida’s No. 2 Ayman al-Zawahri mocked Pre­si­dent Bush as a ”fai­lure” in the war on ter­ror, cal­led him a ”butcher” for kil­ling innocent Pakis­ta­nis in a mis­car­ried air­strike and chas­ti­sed the Uni­ted Sta­tes for not accepting Osama bin Laden’s offer of a truce.

Al-Zawahri, wea­ring white robes and a white tur­ban and speak­ing in a for­ce­ful and angry voice, also threate­ned a new attack in the Uni­ted Sta­tes -- ”God wil­ling, on your own land.”

The video, broad­cast on Al-Jazeera TV a day before Bush deli­vers his State of the Union address, pro­vi­ded the first con­crete evi­dence that Al-Zawahri was still alive after the Jan. 13 air­strike in eas­tern Pakis­tan that targe­ted him but kil­led four other al-Qaida lea­ders and 13 villagers.

New Video­tape of bin Laden Deputy Emerges
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.