A large majority of Dutch

Hans Rustad

A large majority of Dutch people are afraid of Mus­lims, accor­ding to a poll taken after the mur­der of a Dutch film­ma­ker cri­ti­cal of Islam.
The poll, con­ducted by TNS NIPO in The Net­her­lands, as well as in Spain and Italy, since the Novem­ber mur­der of Dutch film­ma­ker Theo van Gogh by a sus­pec­ted radi­cal Isla­mist, showed only 19 per­cent of Dutch people do not see the pre­sence of Mus­lims in the coun­try as a threat.
The sur­vey showed 67 per­cent of Dutch people had no con­tact with Mus­lims and 65 per­cent hardly know any­thing about Islam in spite of broad cover­age in the media. (reuters)
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.